Kunst

Taxonomie

Code

Bereik aantekeningen

  • Verwijst naar voorwerpen, omgevingen en ervaringen (zoals in uitvoerende kunsten) die visueel van aard zijn, met vaardigheid en verbeeldingskracht zijn gemaakt en een esthetische waarde vertegenwoordigen. Ze hebben kwaliteit en zijn zodanig dat kunstmusea en particuliere verzamelaars ze willen verzamelen. Het kan verwijzen naar de studie of uitoefening van de schone kunsten of van de combinatie van schone kunsten en kunstnijverheid.

ron aantekeningen

Toon aantekening(en)

Hiërarchische termen

Kunst

Gelijksoortige termen

Kunst

Verwante termen

Kunst

58 Archiefbeschrijving results for Kunst

58 results directly related Exclude narrower terms

Kluchtige speelfilm over een auto-ongeval

Speelfilm over een auto-ongeval. Hoofdrolspeler Jul De Backer en Raoul Van Duynslaeger. Veel interessante beelden van het oude Edegem. We zien Café De Zwaan, de dreef, de Drie-Eikenstraat, Justin Arnauts, Florentina Luyten, Hendrickx en dorpsfiguur Willy Aerts

Van de Velde, René

openluchttoneel " Maria Mysteriespel": de opvoering

Opvoering van 25 mei 1957 tot 3 juni 1957 van een openluchttoneel " Maria Mysteriespel" in de Hovestraat voor de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskerk, onder de regie van Anton Van der Plaetse op een tekst van Eugeen Winters en onder de organisatie van Vevasco, de Edegemse vereniging van oud scouts.

Van de Velde, René

Preekstoel

Sint-Antoniuskerk: het schrijnwerk van het spreekgestoelte is gemaakt door Peter Convent uit Kontich. Het beeldhouwwerk is van Louis Willemsens uit 1692. Het klankbord is van Jean Baptist De Cuyper uit 1852. De duif staat symbool voor de Heilige Geest.