Religieuze objecten

Taxonomie

Code

Bereik aantekeningen

  • Wordt algemeen gebruikt voor voorwerpen die worden geassocieerd met of gebruikt bij openbare of particuliere godsdienstige verering.

ron aantekeningen

Toon aantekening(en)

Hiërarchische termen

Religieuze objecten

Gelijksoortige termen

Religieuze objecten

Verwante termen

Religieuze objecten

83 Archiefbeschrijving results for Religieuze objecten

83 results directly related Exclude narrower terms

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Veronica droogt Jezus aangezicht af.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus sterft aan het kruis.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus van zijne klederen ontbloot.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob (1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. De eerste statie is Jesus ter dood veroordeeld.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus troost de wenende vrouwen .

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus ontmoet zijne moeder?

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Simon helpt Jezus het kruis te dragen.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus aan het kruis genageld.

De Kruisweg

De Kruisweg van 14 staties door de firma Koob(1910) uit Antwerpen. Het halfreliëf uit plaaster werd geschonken aan de Sint-Antoniuskerk door de familie De Lidt de Jeude. Dit is de statie Jezus van het kruis afgenomen

Elisabeth van Thüringen

U ziet hier het plaasteren beeld van Elisabeth van Hongarije. De heilige Elisabeth van Thüringen werd geboren in Sárospatak in Hongarije in 1207. Zij was de dochter van Andreas II van Hongarije. Elisabeth werd de patrones van de caritas, van Hongarije, van ziekenhuizen, verpleegsters, ...Elisabeth wordt doorgaans afgebeeld als koningin met de kroon op het hoofd. Zij heeft als attributen een kan en brood. Soms heeft zij rozen in haar schoot.

Preekstoel

Sint-Antoniuskerk: het schrijnwerk van het spreekgestoelte is gemaakt door Peter Convent uit Kontich. Het beeldhouwwerk is van Louis Willemsens uit 1692. Het klankbord is van Jean Baptist De Cuyper uit 1852. De duif staat symbool voor de Heilige Geest.

voorwerpen uit de Sint-Antoniuskerk

Een fragment uit het vaandel van de Sint-Antonius van Egypte ook Antonius-Abt of Antonius-Heremiet genoemd. Zijn bijnaam Antonius met het varken ontstond in de middeleeuwen. De Antonieten, leden van de naar hem vernoemde verpleegorde, mochten hun varkens vrij laten rondlopen als vergoeding voor de verpleging die zij verstrekten. Op 17 januari werden deze varkens geslacht en het vlees verdeeld onder de armen.