Over HAAE

Historisch Archief van Erfgoed Edegem
Het team van het Historisch Archief van Erfgoed Edegem (HAEE) (hier meer details en contactinfo) staat in voor de zorg voor het papieren én digitale geheugen van Edegem. (Zie NOOT) HAEE bewaart de archieven van Edegemse verenigingen, maakt daarvan een inventaris en digitaliseert documenten. Ook archieven van bedrijven, personen of families zijn welkom. HAEE heeft een bibliotheek met boeken en tijdschriften, en verzamelt krantenknipsels, foto’s, kaarten, plannen, affiches en muziekpartituren die een link hebben met de geschiedenis van Edegem en het Edegem van nu.
Het archief bewaart ook de informatie verzameld door de expertisegroep Funerair Erfgoed over graven, bidprentjes en rouwbrieven. en de foto’s, geschiedenis en plannen van gebouwen en straten van de expertisegroep Onroerend Erfgoed van Erfgoed Edegem worden door HAEE bewaard. Maar dit is nog deels toekomst... een archief wordt niet op één dag gebouwd.

Je kan ook per onderwerp zoeken: Blader >> onderwerpen. Alle trefwoorden zijn volgens de Art & Architecture Thesaurus® (AAT) van het Getty Research Institute in de Nederlandse vertaling van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis gestructureerd. Dit is ook de norm in Erfgoedplus.

Kijk op ons archievenoverzicht.
Neem ook eens een kijkje op onze erfgoedblog en op onze lijst van publicaties
NOOT
Voor alle (officiële) documenten van het gemeentebestuur van Edegem verwijzen we jullie naar