Optochten

Taxonomie

Code

Bereik aantekeningen

  • Te gebruiken voor grote openbare, feestelijke optochten, vaak met wagens en fanfares, die ter ere van een gedenkdag, persoon of gebeurtenis worden gehouden.

ron aantekeningen

Toon aantekening(en)

Hiërarchische termen

Optochten

Gelijksoortige termen

Optochten

  • UF stoeten

Verwante termen

Optochten

112 Archiefbeschrijving results for Optochten

112 results directly related Exclude narrower terms

begraafplaats

Oorlogsmonument door de beeldhouwer Alfons Lambert Baggen, op 3 augustus 1924 ingehuldigd. Treurend België is voorgesteld als vrouw in wapenrusting, gehuld in het Belgische vaandel, met helm en een door lauweren omkranst zwaard. Aan haar rechtervoet een wapenschild met de Belgische Leeuw.

Dag van de dynastie en huldiging NKB

Dag van de Dynastie (Leopold III). Mis in Onze-Lieve Vrouw van Lourdeskerk, hulde aan monument "Treurend België" op de begraafplaats. Ontvangst op gemeentehuis van Generaal-majoor Graff, Nationaal Bevelhebber van de Nationale Koninklijke Beweging en overhandiging van het vaandel aan N.K.B. afdeling Edegem. Uitreiking der diploma's van de weerstandsgroep N.K.B. Edegem. Dorpszichten Edegem: Doelveldstraat, 't Jagerke, Hovestraat, Basiliek, Villa Marie. Strijdersstraat, Trooststraat, Gemeenteplein. We zien Baron Roest d'Alkemaede, Florentina Luyten (Van de Velde), René De Vith en Marcel Van Noten

Van de Velde, René

Film Edegem 800

Reportage over de optocht ter gelegenheid van de viering "Edegem 800". Montage van film van Jos De Decker door Paul Van de Velde.

Van de Velde, René

processie uit 1967

Het sacrament wordt rondgedragen onder een baldakijn, omgeven door kerkmeesters, misdienaars-lantaarndragers en brandweer. Voorop pastoor Melchior Goossens en E.H. De Wilde. Draaien in naar Sint-Antoniuskerk. Rechts de fanfare.

rouwstoet

Een officiële rouwstoet of dodenhulde (zwarte vlag aan de Eendracht en krans) in de Strijdersstraat, voor 1927 (nog de oude Eendracht).

Resultaten 1 tot 100 van 112