Sporten

Taxonomie

Code

Bereik aantekeningen

  • Te gebruiken voor spelen waarbij een redelijk hoeveelheid individuele vaardigheid en lichamelijke bekwaamheid zijn gemoeid.

ron aantekeningen

Toon aantekening(en)

Hiërarchische termen

Sporten

Gelijksoortige termen

Sporten

  • UF sport en ontspanning

Verwante termen

Sporten

61 Archiefbeschrijving results for Sporten

61 results directly related Exclude narrower terms

Derny

65 foto’s (auteur: De Roeck)

Eerste turnfeest in de jongensschool

Eerste turnfeest in de jongensschool in 1956 . We zien de knikkerpleintjes (muur). Directeur Smets, Pastoor Goossens, Burgemeester Gaston Adriaenssens, Secretaris Frans Van den Berge, De heer Wijckmans, Mevrouw Lambrechts.

Van de Velde, René

Huldiging van wielrenner Marcel Janssens te Edegem

Huldiging van Marcel Janssens te Edegem. (Rit in open wagen door de straten en ontvangst op gemeentehuis. Huldiging in de Volkslust. We herkennen: De Drie Eikenstraat, Café 't Saske, Beenhouwer Truyens, F. Geversstraat, Pastoor Janssens/Bervoets, De Fanfare, Rosse Gust en de Schutters, het Vliegend Hert, Kapper, De Rijck, Mr. VdB. Lieve, Antoinette, Verbeeck, Treseke, Commissaris Hertsens, Célinneke.

Van de Velde, René

KFC Belgica 50 jarig bestaan in augustus 1959

Edegem: KFC Belgica 50 jarig bestaan in augustus 1959. 1. Ontvangst bij de heer Van Weert, 2. Banket in "De Volkslust", 3. Jubelmis op 9/08/1959, 4. Ontvangst op het gemeentehuis, 5. Nemen van foto's op de gemeenteplein

Van de Velde, René

Turnkring “ARBEID en DEUGD”

De Katholieke Turnkring Arbeid en Deugd had naast de leden ook een grote groep leerlingen verdeeld over drie afdelingen en een eigen muziekkorps. Totaal 130 turners op de foto. De vlag (op 24 juli 1925 gewijd), was een geschenk van erevoorzitter Arts, Willem, vader van voorzitter G. Arts.

Viering 25 jaar turnkring Olympia

Turnkring Olympia uit Edegem werd in 1963 gesticht door Mon Rooses, voorzitter van de Belgische Socialistische Partij in Edegem. Na turnlessen in de gemeenteschool aan de Drie Eikenstraat (later de kerk van Sint-Jozef) en in tenten aan de Rijksbasisschool aan de Baron de Celleslaan, later ook in zaal "De Eendracht", oefenden ze in 1988 in de Rijksbasisschool en in de sporthal De Willecom. In 1975 hadden ze 250 leden. Voorzitter De Vijt, de bestuursleden Van Snatvoort en Jos Van Doorselaere werden met hun medewerkers ontvangen in de raadszaal van het oude gemeentehuis op 12 juni 1988.

Voetbalclub Edegem Sport

Voetbalclub Edegem Sport speelde in het seizoen 1926-1927 in vierde divisie. Op achterzijde de naam van de fotograaf: "V. Coupleut, rue de Hove 118, Edeghem"

Voetbalclub Edegem Sport

Tussen de voetbalspelers van Edegem Sport staat er eentje (tweede van rechts) in een shirt van FC Belgica Edegem.